Så tar du dina prover

Efter att du har genomfört ditt introduktionssamtal och köpt ditt behandlingspaket ska du lämna prover på ett provtagningsställe. Detta gäller framförallt vuxna. För att använda våra tjänster behöver du ta dig till någon av dessa städer.

Prover för barn

Hos barn kontrollerar vi blodtryck, puls och vikt frekvent vid insättning och därefter löpande.

Hur du gör

För barn rekommenderar vi att mätning sker av vårdnadshavare i hemmet med en egen digital blodtrycksmätare. Det går också bra om vårdnadshavare själva kan komma överens med skolsköterska om mätning. Blodtrycksmätare finns i många olika märken och kan t ex köpas på apotek. Viktigt att mätare har en manschett som är anpassad för barn. Du kommer att ha användning för blodtrycksmätaren under hela behandlingsperioden.

Vuxna: hitta närmaste provtagningsstället

Vi erbjuder blodprovtagning, drogscreening, blodtrycksmätning samt puls vid insättning via kvalitetssäkrade laboratorier. Provtagningsställen finns i Sundsvall, Stockholm, Södertälje, Eskilstuna, Falköping, Lidköping, Göteborg och Malmö (sök på kartan nedan). Vi arbetar kontinuerligt för att erbjuda fler provtagningsställen.

Uppföljande blodtrycksmätning och puls kan du själv göra i hemmet med en egen digital blodtrycksmätare. Blodtrycksmätare finns i många olika märken och kan köpas på exempelvis apotek.  Du kommer att ha användning för blodtrycksmätaren under hela behandlingsperioden. Ett alternativ är att utföra mätningen hos ett apotek. Vi rekommenderar Apotekets Blodtryckskoll eller Apotek Hjärtats Blodtrycksmätning. Öppettider och priser kan variera och vi hänvisar därför till apotekens egna webbsidor.

Här kan du ta prover vid insättning.