ADHD Stories

ADHD Stories är en intervjuserie med människor som delar med sig av sina utmaningar i vardagen och hur de gjort för att göra den hållbar. Oavsett hur ADHD uttrycker sig hos just dig så vill vi inte att du ska känna dig ensam med att känna som du gör.

"När Hannah blev äldre så orkade hon inte mer. Det blev för stimmigt, för vilt och för högljutt och hon började dra sig undan."

Monica berättar hur man stöttar ett syskon till barn med NPF

Läs hela storyn

"Min utredning sammanföll med att jag började på en kaosartad arbetsplats. Jag hade då ett samtal med min chef som blivit utredd som vuxen. Vi kunde under samtalet konstatera att vi kände igen olika beteenden i varandra."

Lotta, 55 år, berättar om när hon fick medicinsk behandling.

Läs hela storyn

"Jag hade inte alls tänkt på att jag skulle kunna ha ADHD förrän jag gick i högstadiet. Jag är inte den “klassiska utåtagerande ADHD-personen” som många kanske tänker på när de hör ordet ADHD. Men det finns olika typer av ADHD. Min är inåtvänd."

William 17 berättar om när han fick medicinsk behandling.

Läs hela storyn

“I skolan har det varit svårare. Liam är inte flexibel som andra barn kan vara. Det har framförallt varit svårt för honom när det kommer till lekar. Han hamnar lätt i konflikt med andra barn vilket gör att han blir bortvald av klasskamraterna. Det blir ett sorts utanförskap.”

Mamma till Liam, 11 år, om sonens vardag och hur de fick hjälp

Läs hela storyn

“Jag är van vid att inte bli lyssnad på och att inte bli tagen på allvar. Därför blev jag positivt överraskad när jag kom till er för utredningen. Jag kände att det var första gången någon verkligen lyssnade på mig. Jag tänkte att jäklar, ni hör mig! Jag pratar för en gångs skull inte ett annat språk.”

Linda, 29 år, berättar om sin utredning hos Modigo

Läs hela storyn