Så fungerar det

 Våra specialistläkare och ADHD-sjuksköterskor hjälper er med läkemedelsbehandling. Följ stegen nedan för att komma igång som privat patient hos ADHD Care. Vi tar emot:

  • Barn i hela Sverige från cirka 8 år med dokumenterad ADHD/ADD-diagnos
  • Vuxna med dokumenterad ADHD/ADD-diagnos. Du måste kunna ta dig till Stockholm, Göteborg, Malmö, Karlstad, Sundsvall, Eskilstuna, Södertälje, Falköping eller Lidköping för provtagning.

Har du fått remiss till oss från Region Jämtland Härjedalen? Välkommen! Vi kommer att kontakta dig per sms där du får instruktioner om hur du kommer igång med behandlingen. Du behöver inte göra något innan dess. Vi jobbar på så snabbt vi kan, men det kan dröja en stund då vi just nu har fått in många remisser som vi hanterar i tur och ordning. Vi hör av oss när det är din tur!

STEG 1

Ansök om vård

Du börjar med att skicka in en kostnadsfri ansökan genom ett digitalt formulär (som kallas vårdbegäran). Ser vi inga medicinska hinder godkänner vi din ansökan. Du får svar inom tre arbetsdagar.

Ansökan består av:

  1. Ett formulär med hälsorelaterade frågor.
  2. Din/ditt barns neuropsykiatriska utredning (som du laddar upp).

Du loggar in med BankID och ansöker i vår Patientportal.

Vårdansökan vuxna

Vårdansökan barn

Vårdnadshavare ansöker för sitt barn genom att logga in med sitt eget personnummer och BankID.

STEG 2

Träffa läkare på digitalt introduktionssamtal

Efter godkänd ansökan kan du boka in ett introduktionssamtal med specialistläkare hos oss. Under samtalet diskuterar du och läkaren din/ditt barns problembild och behov. I slutet av samtalet ger läkaren förslag på skräddarsydd behandling.

  • Vi har alltid lediga läkartider inom två veckor.
  • Samtalet kostar 1 495 kronor.

Läs mer om introduktionssamtalet

STEG 3

Bestäm om du vill fortsätta

Efter introduktionssamtalet väljer du om du vill påbörja behandlingsprogrammet som läkaren har föreslagit. Programmet – med recept, provtagning samt kontakt med specialistläkare och sjuksköterska – pågår ett år i taget.

  • Pris för första året: 10 750 kronor (pris för barn från 7/1-25 är 11 950 kronor)

STEG 4

Uppstart!

Efter provtagning får du tillgång till recept och provar ut rätt läkemedel och dos i tät dialog med sjuksköterska och läkare.

För vem?

  • Barn i hela Sverige från cirka 8 år som gjort en neuropsykiatrisk utredning och fått diagnosen ADHD/ADD.
  • Vuxna med ADHD/ADD-diagnos som gjort en neuropsykiatrisk utredning och fått diagnosen ADHD/ADD.
    Du måste kunna ta dig till Stockholm, Göteborg, Malmö, Karlstad, Sundsvall, Eskilstuna, Södertälje, Falköping eller Lidköping för provtagning.
    Du måste vara drogfri under hela behandlingen.

Vårdansökan vuxna

Vårdansökan barn

Vårdnadshavare ansöker för sitt barn genom att logga in med sitt eget personnummer och BankID.

Frågor och svar

Hur lång tid tar det innan man får hjälp med medicinering?

När du har skickat in din ansökan om vård (vårdbegäran) till oss så återkopplar vi till dig inom 3 dagar. Därefter erbjuder vi ett introduktionssamtal med läkare inom ca 2 veckor från att du tar kontakt med oss.

Om läkaren bedömer att medicinering är att rekommendera för dig är det dags för dig att ta prover. Därefter tar ni en ny kontakt för start av medicinering inom ca. 2 veckor. Tiden beror bland annat på hur snart du kan ta prover och tiden det tar för laboratoriet att skicka provsvar.

Hur gör jag för att boka tid?

Du börjar med att göra en ansökan om vård (vårdbegäran) till oss så att vi kan försäkra oss om att det inte finns en tydlig sjukdomsbild som talar starkt emot en medicinsk behandling. Den återkopplingen får du inom 3 dagar. Ser vi inga hinder skickar vi med instruktioner för hur du bokar en tid för introduktionssamtal i vår patientportal.

Läs mer om hur du kommer igång.

Hur fungerar digital behandling och är det säkert?

ADHD Care nyttjar en teknisk plattform som kräver inloggning via Mobilt BankID för kommunikationen med dig som patient. Du har kontakt med sjuksköterska och läkare via videosamtal, telefonsamtal och säkra meddelanden.

Vi har tydligt avgränsat vilka patienter vi kan behandla så att det ska vara patientsäkert med digital kontakt för behandling av ADHD och ADD.

Vi kan därmed inte ta emot patienter som har vissa sjukdomar som kräver fysisk kontakt mellan läkare och patient för en komplett behandling.

Gäller högkostnadsskyddet?

Högkostnadsskyddet gäller för utskrivna läkemedel. Det gäller dock inte för betalning av besök och behandlingstjänster för dig som är privatbetalande patient.

Binder jag upp mig under 1 år för den medicinska behandlingen?

Behandlingsprogrammet hos oss för insättning och uppföljning av medicinsk behandling är individuellt utformat och upplagt för 1 år. Bindningstiden är därför 1 år. Se våra allmänna villkor för mer information.

Är det samma priser för barn och vuxna?

Då barn ofta behöver lite mer stöd och hjälp från oss med behandlingen är priset från den 7 januari 2025 något högre för barnpatienter än för vuxna patienter.  Se våra priser här.

Är det farligt med medicinsk behandling?

Det kan vara farligt och det är därför vi alltid ordinerar laboratorieprover och ställer frågor om sjukdomar samt sjukdomshistorik innan vi sätter in medicinering.

Upplever man biverkningar eller oväntade reaktioner, ska man höra av sig till oss. Då kan det vara så att man behöver byta dos eller medicin.
Det kan också vara så att vi behöver rådgöra med till exempel en kardiolog om det skulle handla om hjärtproblem.

Läs mer i vår artikel ”Hur påverkas jag av ADHD-medicin?”.

Kontakta oss

Känner du dig osäker inför att göra en kostnadsfri ansökan (vårdbegäran) eller behöver du praktisk hjälp att fylla i ansökan? Hör av dig via formuläret så återkommer vi så snart vi kan.

Sjuksköterska finns också tillgänglig på telefon 070–856 52 61 helgfria tisdagar och torsdagar klockan 13–14 för att hjälpa dig.

Genom att skicka meddelandet godkänner jag att ni hanterar mina uppgifter enligt ADHD Cares personuppgiftspolicy